Resimdeki Fontu Bulma

Resimdeki bir yazı tipini bulmak;

Resimdeki fontu bulma tasarımcının kabusu haline gelmiştir. Binlerce fontu tek-tek gezersiniz ve kötüsü o font arşivinizde yoktur. Saatlerinizi boşa harcamış olursunuz.

resimdeki fontu bulma programı

Logosu yapılan firmaların bir çoğunun, belki önemsenmediği belkide ileriye yönelik düşünmedikleri için  yazı karakterleri saklanmaz. Bu saklanmayan karakterler gün gelir grafikerlerin kabusu olur.

Bu kabusu sonlandırmak için yola çıkan MyFonts sitelerine ekledikleri bir yazılım ile resimdeki fontun yazı karakterini bulmada %80’in üzerinde bir sonuç elde etmiştir.

Zaman tasarrufu sağlamak ve sıkıcı bir font arşivi tarama işlemini sonlandırmak için MyFonts sistemi üzerinden resim halindeki yazı karakteri görselini yükleyerek hangi font olduğunu öğrenmeniz artık çok kolay.

Yazı karakteri bulma yazılımının, resimdeki fontu bulması için elbette kaliteli bir görsel sunmanız şart. Görüntü kalitesi bozuk pikseli düşük görseller şansınızı azaltabilir. Dilerseniz bu görselleri Adobe Photoshop ile ufak dokunuşlar yaparak daha net görseller haline getirmek, fontunuzun ne olduğunu öğrenmek için daha verimli olabilir.